2021 – Glädjens och sorgens år

2021 blev verkligen ett år med händelser som innebar både glädje och sorg. I början av året lämnade Mulle oss (Ch Joylight´s Big-Surprise). Mulle bodde halva sitt liv här och den sista halvan hos Agneta Sjöberg och gjorde ett stort avtryck i båda våra familjer. En månad senare nåddes vi av beskedet att Musse (Ch Pipeline’s Castor) också fått somna in. Musse var en valp i första kullen efter Hippie och Fanny och som bodde hos fodervärdarna Petra och Alice hela livet. I november fick får käraste Fanny (Ch Bazaar’s Cirque Du Lune) somna in. Därmed var epoken Hippie/Mulle/Fanny slut. Hundarna som länge utgjorde ”stamflocken” och som kom när mina barn var små. Nu är hundarna borta och barnen stora. En vecka senare fick vi ytterligare ett sorgebesked. Då var det Fannys o Hippies dotter Luna (Pipeline’s Luna)  i första kullen. Så ur detta perspektiv var 2021 ett osedvanligt sorgligt år.  Då var det tur att det även fanns glädjeämnen. I maj hämtade jag hem en hanvalp från Berith – Cachas Radcliff. Han förgyller tillvaron som fodervärdshund hos Anna Holmberg med familj. Om han utvecklas som jag önskar och passerar hälsokontrollen så hoppas jag så småningom kunna använda honom i avel. I juli nedkom Lilly med 4 friska, goa valpar! Som en bonus blev hon även fostermamma åt tre chiahuahua valpar som tragiskt mist sin mamma. Det gläder mig att Fanny fick uppleva och vara med o ta hand om en sista valpkull, för det var i valplådan hon trivdes som bäst. Och inte var det någon skillnad i omsorgen beroende på om valpen var svart eller vit! I september nedkom så Agnes under dramatiska former med kejsarsnitt med två små gossar. I kullen fanns det tre, men flickan fick tyvärr bli änglahund. Så totalt fem stycken änglahundar – men sex nya som sett dagens ljus under året! Vi gläds och njuter nu av lilla Willow som är dotter till Lilly och dotterdotter till Fanny. Livet går vidare och jag ser försiktigt fram emot vad 2022 har att erbjuda. Pandemi och begränsningar kring det kommer förmodligen fortfarande påverka tillvaron och hur vi kan träffas. Men kring midsommartid kanske det blir en annan form av tillökning – ett föl från min islandshäst Gydja. Men det är en annan historia.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>