Märsta STOXA SKK

En lite halvgalen idé fick Berith o jag då vi bestämde att ta allt ”utställningsbart” vi har och ställa för Alexandra Drott Staedler som är nybliven pudeldomare och vars åsikter om våra hundar vi var sugna på att få. Så Agneta och jag begav oss till Märsta med Lilly, Stella och Milou. Vi bodde på ett lägenhetshotell med våra 7 hundar, varav två löptikar… men det gick fint. Laddade med vin o pizza o mycke snack var vi redo att gå upp kl 5 och ha våra hundar klara kl 9 då bedömningen började. Agneta och Milou var först ut. De vann juniorklassen med CK och placerade sig sedan som 3:a Bästa hane med R-cert. Sedan var det dags för Stella. Vi har varit på ringträning och denna gång var hon betydligt tryggare i ringen. Även hon vann juniorklassen och placerades som 4:a Bästa tik, även hon med R-cert. Lilly ställdes i championklass, där hon blev slagen av vackra Clara, men fick ck. Oplacerad i Bästa tik. Inte helt oväntat var det Beriths båda fina Clyde och Fedora som blev BIR/BIM. Stort grattis!!! En annan liten rolig anekdot var att samtliga placerade tikar i Bästa tik hade Hippie bakom sig i stamtavlan. Tre barnbarn och ett barnbarnsbarn. Så han finns ju ändå med på något sätt. Mycket nöjd med hela helgen är jag och Alexandras trevliga bemötande mot hundarna och fina kritiker. På hemresan stannade vi på Brahehus o beundrade utsikten över Vättern och Visingsö.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>