Summering 2022

Så lägger vi strax 2022 till handlingarna som blev ett betydligt lugnare år på alla fronter än 2021. Utställningsåret började med ett inställt My Dog – men som någon sa – en inställd utställning är också en utställning, fast jag undrar. Då fick vi i stället testa möjligheten att göra exteriörbedömning och jag gjorde det på min fodervärdshund Cachas Radcliff alias Milou 2. Excellent med CK och en strålande kritik blev resultatet. I mars fick jag möjlighet att ställa Willow i valpklass första och enda gången på SPK södra. I ringen blev hon slagen av sin syster Daily – och det gör ju ingenting! Lilly gjorde debut i veteranklass med den äran! BIR-veteran, BT4 och BIS2 – veteran blev resultatet. I maj tog jag mod till mig och anmälde alla tre till SPK Södra i Hässleholm. För Willow blev debuten ett magplask i dubbel bemärkelse eftersom det spöregnade. VG fick hon och VG fick även Stella andra dagen då hon hade kroknat (Exl första dagen).  Lilly höll ställningarna och fick CK med placering i bästa tik. I juni gjorde jag ett nytt försök  i Vänersborg med Willow – och ett VG till…Efter dessa två utställningar kunde man hålla sig för skratt, men sånt är livet. Laura kom som en räddande ängel och gled in i veteranklassen med CK. Skam den som ger sig – i Borås var det dags igen. Och där hittade vi en domare som gillade Willow – Jussi Limatainen. 2:a i Jkl med CK och 3:a i BT. Därmed slog hon mamma Lilly som blev BIR veteran men oplacerad i BT. På denna utställning var även Milou 2 med och fick excellent. En turné till Eskilstuna och Norrköping med Willow och Lilly resulterade i CK och BIR veteran för Lilly båda dagarna med BT4  och CK för Willow båda dagarna och 3:a BT i Norrköping. Så nu är vi i alla fall lite med i matchen. Sista utställningen för i år blev i Hässleholm i oktober (SPK Södra) . Då hade jag bara Willow med. Hon blev 2:a i Jkl  med CK och oplacerad i BT. Resultatmässigt har det väl varit lite av mellanmjölkens år och inga framskjutande placeringar. Största framgången blev Lillys 3:e placering på årets veteran mellan. I början av augusti tog jag därför med Stella till Norge och besökte en fin hane som heter Nathi – Carol-Of-The Bell. Det resulterade den 30/9 i två valpar – en hane (Wiggo) och en tik (Sunny). Hanen har flyttat till Ulricehamn och Sunny stannar här. Så nu består flocken av mormor/mamma Lilly, mamma Stella, syster/moster Willow och lilla Sunny . Snart dags för My Dog 2023. Lilly och Willow är anmälda. Vi får hoppas att det inte blir inställt detta år för nu är jag riktigt sugen på att insupa atmosfären där igen, länge sedan sist.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>